Mivel sokan teszik fel nekem az alábbi kérdéseket jelenleg is, szeretném ismét megválaszolni ezeket, illetve tisztázni az ezekkel kapcsolatos tévhiteket.
Igen! Alkotóelemeit tekintve a méhpempő teljes mértékben különbözik a méztől, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. Alkalmazása kifejezetten javasolt cukorproblémák esetén.
A több mint százféle összetevő – nyomelemek, vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, aminosavak mellett a méhpempő nem tartalmaz olyan mennyiségben glükózt (szőlőcukrot) illetve fruktózt (gyümölcscukrot), hogy a napi adag fogyasztása (1-2 grammról van szó) bármilyen káros hatással lenne a vércukorszintre.
A méhpempő összetevőivel mindig ott hat a testben, ahol szükség van rá, elősegíti a szervezet megfelelő tápláléklebontási és anyagcsere folyamatait. Alapvető tulajdonsága, hogy egyensúlyt teremt a test folyamataiban, ezért jótékony hatással lehet a vércukorszintre is.
Több konkrét visszajelzést is kaptam már azzal kapcsolatban, hogy a méhpempő fogyasztásával normalizálódott a vércukorszint is.
Tehát nyugodtan fogyaszthatják cukorbetegek is a méhpempőt, illetve alkalmazhatják a Royal Méhbalzsamot is az ízületek külső regenerálása céljából.
A méhpempő mellett milyen más méhészeti terméket fogyaszthatnak a cukorbetegek?
Lényegében a méz kivételével szinte minden mást fogyaszthatnak a méhkaptár kincsei közül, így a propoliszt és a virágport is.
Ha Önnek további kérdése, észrevétele lenne a méhészeti termékek alkalmazásával kapcsolatban, írja meg nekem, szívesen segítek! :)
Hegyi József
méhész, apiterapeuta