Egy igazán finom mézes-krémes sütemény receptjével szeretnék Önnek kedveskedni, amelyet elkészíthet az ünnepekre. :)
Hozzávalók:
A tésztához:
3 egész tojás (amennyiben a későbbiekben rizslisztet választunk, + 2 tojásfehérje)
15 dkg az Önnek megfelelő édesítőszerből (xilit, eritrit ...)
7,5 dkg margarin
2 evőkanál méz
60 dkg liszt - fehérlisztnek megfelelő alternatív liszt ( rizsliszt, zabpehelyliszt vagy mandulaliszt)
2 mokkáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
7 dl mandulatej- vagy kókusztej
7 evőkanál liszt - fehér vagy az Ön által választott alternatív megoldás (rizsliszt, zabpehelyliszt vagy mandulaliszt)
30 dkg az Önnek megfelelő édesítőszerből
37 dkg kikevert margarin
kakaópor
vanília aroma vagy reszelt vanília rúd
tortabevonó - a cukormentes fajtával is elkészíthető, de akár ki is hagyható
Elkészítése:
A tészta elkészítéséhez keverjük habosra a tojást, édesítőszert, margarint, mézet! Majd ezt gyúrjuk össze a liszttel és a szódabikarbónával! 3 lapot süssünk belőle! Használjunk sütőpapírt, hogy könnyebb legyen a lapok mozgatása! Sütés előtt a tésztát villával szurkáljuk meg!
A krémhez a tejet főzzük fel a liszttel, keverjük bele melegen az édesítőszert, majd keverjük el! Ha kihűl, adjuk hozzá a margarint. Keverjük együtt habosra és osszuk két részre! Az egyik felét kakaóval, a másik felét vaníliával készítjük. A tetejére máznak vajjal megolvasztott (cukormentes) csokit csorgassunk! Tegyük a hűtőbe egy éjszakára!
Jó étvágyat kívánok hozzá, amennyiben Ön is kipróbálja ezt az ízletes süteményt! :)
Üdvözlettel:
Hegyi József, méhész, apiterapeuta
Szeretne még több ilyen hasznos tudnivalót?
Iratkozzon fel itt a tájékoztató sorozatomra! >>