Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ a megfelelőbb felhasználói élmény biztosítása érdekében. Ezek a fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználók
oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes adatokat. A "Rendben" gombra kattintva elfogadja a cookie-k használatát. Bővebb információt Adatkezelési Tájékoztatónkban talál. Bővebben >>

Isteni finom mézes-krémes sütemény recept karácsonyra

Egy igazán finom mézes-krémes sütemény receptjével szeretnék Önnek kedveskedni, amelyet elkészíthet az ünnepekre. :)

Hozzávalók:

A tésztához:
3 egész tojás (amennyiben a későbbiekben rizslisztet választunk, + 2 tojásfehérje)
15 dkg az Önnek megfelelő édesítőszerből (xilit, eritrit ...)
7,5 dkg margarin
2 evőkanál méz
60 dkg liszt - fehérlisztnek megfelelő alternatív liszt ( rizsliszt, zabpehelyliszt vagy mandulaliszt)
2 mokkáskanál szódabikarbóna

A krémhez:
7 dl mandulatej- vagy kókusztej
7 evőkanál liszt - fehér vagy az Ön által választott alternatív megoldás (rizsliszt, zabpehelyliszt vagy mandulaliszt)
30 dkg az Önnek megfelelő édesítőszerből
37 dkg kikevert margarin
kakaópor
vanília aroma vagy reszelt vanília rúd
tortabevonó - a cukormentes fajtával is elkészíthető, de akár ki is hagyható

 

Elkészítése:

A tészta elkészítéséhez keverjük habosra a tojást, édesítőszert, margarint, mézet! Majd ezt gyúrjuk össze a liszttel és a szódabikarbónával! 3 lapot süssünk belőle! Használjunk sütőpapírt, hogy könnyebb legyen a lapok mozgatása! Sütés előtt a tésztát villával szurkáljuk meg!

A krémhez a tejet főzzük fel a liszttel, keverjük bele melegen az édesítőszert, majd keverjük el! Ha kihűl, adjuk hozzá a margarint. Keverjük együtt habosra és osszuk két részre! Az egyik felét kakaóval, a másik felét vaníliával készítjük. A tetejére máznak vajjal megolvasztott (cukormentes) csokit csorgassunk! Tegyük a hűtőbe egy éjszakára!


Jó étvágyat kívánok hozzá, amennyiben Ön is kipróbálja ezt az ízletes süteményt! :)


Üdvözlettel:
Hegyi József, méhész, apiterapeuta

 

Szeretne még több ilyen hasznos tudnivalót?
Iratkozzon fel itt a tájékoztató sorozatomra! >>